Njoftim zyrtar i KOKSH

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar ju bën me dije ektraktet e vendime të Komitetit Ekzekutiv të mbajtura përkatësisht më datë 2 tetor 2019 dhe 12 nëntor 2019.

VENDIM NR. 79 / 2019

Të pezullojë Presidentin e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar z. Viron Bezhani dhe t’i kërkohet Asamblesë përkatëse shkarkimi i tij nga detyra. Ky vendim u mor bazuar në arsyet si më poshtë: dëmtim i imazhit të organizatës, mashtrim i opinionit publik, nxitje e mosbesimit në rradhët e sportistëve duke gënjyer, përfaqësim jo i denjë i detyrës si President, paaftësi drejtuese, mungesë e plotë etike, përçarje e Komitetit Ekzekutiv dhe anëtarësisë së KOKSH, sulm dhe dhunë psikologjike ndaj administratës, akuza për vjedhje të paarsyetuara në fakte dhe dokumentacion, fyerje e rëndë e anëtarëve dhe ulje e imazhit tek ndërkombëtarët (IOC, EOC, ICMG, ANOC etj.). Nga momenti i pezullimit deri në mbledhjen e Asamblesë përkatëse, detyrat dhe përgjegjësitë e Presidentit, referuar Statutit dhe Rregullores së Brendshme, do të mbulohen nga Zv. Presidenti i KOKSH, Z. Vojo Malo, që do të jetë President në detyrë. Vendimi u miratua me shumicë votash të 7 anëtarëve që u shprehën pro dhe 3 kundër (1 anëtar mungonte në këtë mbledhje)

VENDIMI NR. 80 / 2019

“Komiteti Ekzekutiv vendosi të konsiderojë të pavlefshme shkresën e z. Viron Bezhani, datë 11/11/2019, me objekt: “Vendim lidhur me zgjidhjen e marrdhënieve te punës me punëmarrësin Z.Stavri Bello” duke qënë se që nga data 02/10/2019, Komiteti Ekzekutiv i KOKSH e ka pezulluar z. Bezhani nga detyra si President me vendim  nr. 79/2019”.  Vendimi u mor me shumicë votash.

VENDIMI NR. 81 / 2019

“Bazuar në Statutin dhe Rregulloren e Brendshme, Komiteti Ekzekutiv i KOKSH vendosi të rikonfirmojë në detyrën e Sekretarit të Përgjithshëm z. Stavri Bello. Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe i bëhet me dije institucioneve dhe partnerëve të KOKSH.” Vendimi u miratua unanimisht.

Këto vendime u janë komunikuar të gjithë anëtarëve të Asamblesë së KOKSH, institucioneve si dhe organizatave partnere të KOKSH.

KOKSH solidarizohet me familjet e prekura nga tërmeti

Sot Shqipëria është në ditë zie kombëtare në respekt të viktimave që kanë humbur jetën nga tërmeti apokaliptik i 26 Nëntorit me magnitudë 6.4 të shkallës Rihter.

Ekipet e emergjencës janë duke kërkuar ende nën rrënoja me shpresën për të gjetur të tjerë të mbijetuar. Deri më tani kanë humbur jetën të paktën 27 viktima ndërsa janë plagosu 650 oersona.

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar solidarizohet me të gjithë familjet e prekura nga lëkundjet sizmike të oreve të para të atij mëngjesi tragjik.

Me keqardhje dhe dhimbje ju shprehim ngushëllime familjarëve të viktimave ndërsa urojmë që numri i të shpëtuarëve nga rrënojat të jetë sa më i lartë.

Bello: Trajnimi i trajnëreve të peshëngritjes, shumë i domosdoshëm para “Tokyo 2020”

Këtë të martë ka nisur Kursi Teknik për Trajnerë në Peshëngritje, i mbështetur financiarisht nga Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar dhe Solidariteti Olimpik, ndërsa organizaohet nga Federata Shqiptare e Peshëngritjes në Tiranë.  Në një intervistë për Radio Televizionin Shqiptar, Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH, Stavri Bello u shpreh:

KOKSH prej kohësh e ka pasur në politikën dhe strategjinë e tij kualifikimin e Burimeve Njerëzore, në mënyrë të veçantë kualifikimin e trajnerëve. Ne kemi organizuar disa seminare këtë vit për kualifikimin trajnerësh, dhe dy më të fundit janë në peshëngritje dhe disiplinën e kanoes, ku për këtë të fundit organizohet për herë të parë.

Padyshim disiplina e peshëngritjes ka demostruar dhe ka prodhuar talente, kështu që ne kemi nevojë të kualifikojmë Burimet Njerëzore dhe në mënyrë të veçantë trajnerët, pasi bëhet fjalë për trajner me cilësi të lartë që prodhojnë kampion europe dhe kampion bote. Pse jo, le të shpresojmë që së pari të kualifikojmë dy sportistë të cilët i kemi kuotë për “Tokyo 2020″ dhe pse jo këto dy të kualifikuar të kenë mundësi me një trajner më mirë dhe më të kualifikuar, të arrijnë rezultate sa më të larta në Olimpiadë.” 

Kursi Teknik për Trajnerët e Peshëngritjes do të përfundojë të dielën e 24 nëntorit, ndërsa pjesëmarrësit që do të kalojnë testimin, do të marrin certifikatë të njohur nga Federata Botërore e Peshëngritjes.

 

 

Takim me Federaten Shqiptare te Zhytjes

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar zhvilloi sot një takim me përfaqësuesit zyrtar të Federatës Shqiptare të Zhytjes në kuadër të zhvillimit të Burimeve Njerëzore, si një politikë e mirëimplementuar e KOKSH.
Presidenti i F.Sh. Zhytjes z.Igli Pustina shprehu nevojën e menjëhershme që kjo Federatë ka për kualifikimin dhe çertifikimin e instruktorëve të zhytjes.

Ndonëse një sport i ri, zhytja vitet e fundit ka treguar interes të lartë dhe rritje të aktiviteteve sportive në vendin tonë. Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH, Stavri Bello duke vlerësuar progresin e këtij sporti edhe në arenën ndërkombëtare, shprehu mbështetjen e KOKSH në zhvillimin dhe rritjen e kapaciteteve njerëzore të trajnuar, për të kontribuar në zhvillimin e sportit.

Kujtojmë që Federata Shqiptare e Zhytjes bëri një përfaqësim shumë të mirë në Lojërat Mesdhetare të Plazhit “Patras 2019” që u zhvilluan në gusht të 2019 në Greqi.

Nis Kursi Teknik për Trajnerë në Canoe

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar në bashkëpunim me Solidaritetin Olimpik, kanë mbështetur financiarisht dhe teknikisht Federata Shqiptare e Kanotazhit, për të zhvilluar Kursin Teknik për Trajnerë në sportin e Canoes, në datat datat 18 – 23 Nentor 2019.

Me qëllim zhvillimin e këtij sporti në Shqipëri. Z. Csaba Szanto është eksperti i emëruar nga Federata Ndërkombëtare e Kanoes.

Kursantet të cilët do të kalojne testin e përgatitur nga eksperti i ICF-së, do të pajisen me çertifikatë pjesëmarrje nga Solidariteti Olimpik, gjithashtu do të marrin diplomë nga ICF.

Canoe & Kayak është një nga disiplinat Olimpike me përhapje shumë të gjërë dhe me një popullaritet shumë të madh në vende të ndryshme, jo vetëm në Europë por edhe në mbarë botën. Së fundi në Shqipëri po zhvillohet ky kurs trajnimi për të rritur pjesëmarrjen në këtë sport dhe për të krijuar mundësinë e një karriere sportive jo vetëm si sportist por edhe si trajnerë në të ardhmen.

Për pamje nga kursi, ju ftojmë të ndiqni videon

E vërteta e dokumentuar kundër pretendimeve të z. Bezhani

Të nderuar Sportistë,

I nderuar komunitet i sportit në tërësi dhe i gjithë publiku,

Në të gjithë amullinë e krijuar në lidhje me pretendimet e ngritura të z.Bezhani, administrata e KOKSH e ndjen përgjegjesi dhe obligim të informoj, sqarojë dhe qartësojë  publikisht nëpërmjet dokumentave përkatëse, si vijojnë, për të vërtetuar të kundërtën e pretendimeve të z.Bezhani.

Për Tatimin në Burim të Bursave Olimpike për Sportistë gjeni bashkëngjitur dokumentacionin si më poshtë:

 1. 1. Tabela përmbledhëse (Aneks 1)Aneks 1
 2. Ligji Nr.8438 datë 28/12/1998, “Për tatimin mbi të ardhurat”, i ndryshuar (marrë nga www.tatime.gov.al) (2 faqe, faqja e parë e Ligjit dhe faqja me nenin 8 “Të ardhura të përjashtuara”) (Aneks 2)Aneks 2
 3. KOKSH 2018 – Analizë veprime llogari, faqe 31/75, Programi i menaxhimit financiar të KOKSH, Financa 5, (pagesat e kryera në llogaritë bankare të sportistëve) (Aneks 3)Aneks 3
 4. KOKSH 2018 – Analizë veprime llogari, faqe 50/75, Programi i menaxhimit financiar të KOKSH, Financa 5, (pagesat e kryera në Drejtorinë e Tatimeve) (Aneks 4)Aneks 4
 5. Urdhër pagesat, Tatim i Mbajtur në Burim të vitit 2018 (sistemi tatimor) dhe përmbledhëse e financës KOKSH (ku përfshihen tatimet e Bursave Olimpike) si më poshtë: Aneks 5
 • Periudha Maj 2018, shuma 224,546 Lekë (Aneks 5 – 5/1)
 • Periudha Qershor 2018, shuma 339,689 Lekë (Aneks 5/2 – 5/3)
 • Periudha Tetor 2018, shuma 184,094 Lekë (Aneks 5/4 – 5/5)
 • Periudha Nëntor 2018, shuma 52,623 Lekë (Aneks 5/6 – 5/7)
 1. Pagesat e sportistëve për bursat Olimpike përkatësisht me urdhër transfertë ose çeqe (përfshirë statement bankare) si më poshtë:
 • Urdhër transfertat e bursave (11 copë, Aneks 6 – 6/10)Aneks 6 – referencë faqe 31/75 e Analizës veprime llogari- KOKSH 2018.
 • Çeqe të bursave (7 copë, Aneks 6a – 6a/3)Aneks 6a  – referencë faqe 31/75 e Analizës veprime llogari- KOKSH 2018.
 • Statement bankare (Aneks 6b – 6b/4)Aneks 6b
 1. Përmbledhëse e shpërndarjes së Bursës Olimpike nga Koordinatori i Projekteve për periudhat:
 • Bursa “PyeongChang 2018” periudha Nëntor 2017 – Shkurt 2018 (Aneks 7)Aneks 7
 • Bursa “Tokyo 2020” periudha Janar – Prill 2018 (Aneks 7/1)
 • Bursa “Tokyo 2020” periudha Maj – Gusht 2018 (Aneks 7/2)
 1. Raportet financiare së bashku me Evaluation Form për pagesat e kryera gjatë vitit 2018, për periudhat e mëposhtme:
 2. Bursa “PyeongChang 2018” periudha Nëntor 2017 – Shkurt 2018 (Aneks 8a – 8a/4)Aneks 8a
 3. Bursa “Tokyo 2020” periudha Janar – Prill 2018 (Aneks 8b – 8b/7)Aneks 8b
 4. Bursa “Tokyo 2020” periudha Maj – Gusht 2018 (Aneks 8c – 8c/9) Aneks 8c 

9.Miratimi i Bursave nga Solidariteti Olimpik si më poshtë: Aneks 9

a.Miratim i Bursave “PyeongChang 2018” (Aneks 9a -9a/1)

b.Miratim i Bursave “Tokyo 2020” (Aneks 9b – 9b/4)

 1. Raporte financiare së bashku me Evaluation Form,të cilat janë firmosur nga z.Bezhani, të periudhave të mëparshme (për referencë), tre raporte, si më poshtë:

a.Bursa Olimpike “Rio 2016” periudha Janar – Prill 2016 (Aneks 10a – 10a/5)Aneks 10a 

b.Bursa “PyeongChang 2018” periudha Mars – Qershor 2017 (Aneks 10b – 10b/4)Aneks 10b

c.Bursa “PyeongChang 2018” periudha Korrik – Tetor 2017 (Aneks 10c – 10c/4)Aneks 10c

11.Kontratat me sportistët, të cilat i ka firmosur z.Bezhani, si më poshtë:

a.Bursa “PyeongChang 2018”, 3 kontrata (Aneks 11a – 11a/8)Aneks 11a

b.Bursa “Tokyo 2020”, 8 kontrata (Aneks 11b – 11b/26)Aneks 11b

12.Modeli i raportimit nga Solidariteti Olimpik, ku parashikon edhe taksat qeveritare, në vendet ku aplikohet (Aneks 12 – 12/1)Aneks 12

13.Detyrimet në kohë reale (nxjerrë nga sistemi i tatimeve, datë 18/10/2019 (Aneks 13)Aneks 13 

Në lidhje me pretendimet e z.Bezhani për pagesën e punonjësve gjeni bashkëngjitur:

14.Proçes verbalin e mbledhjes së Komitetit Ekzekutiv të datës 25 Janar 2018, miratuar dhe firmosur nga z.Bezhani,  (Vendimi 5 dhe 6)(Aneks 14 – 14/4) Aneks 14

15.Llogaritja nga financa e KOKSH, e pagës shtesë të punonjësve (Aneks 15 – 15/1)Aneks 15

16.Listëpagesa të kryera gjatë vitit 2018, Janar – Dhjetor 2018, ku ka firmosur edhe vetë z.Bezhani, (për honorare, pagesa shtesë) (Aneks 16 – 16/23)Aneks 16 

17.KOKSH 2018 – Analizë veprime llogari, faqe 51/75, Programi i menaxhimit financiar të KOKSH, Financa 5, (pagat e personelit të KOKSH) (Aneks 17)Aneks 17 

18.Udhëzimin e përbashkët të MF dhe MAS “Për mënyrën e përdorimit të fondit”Grand/transfertë korrente e brendshme” për Federatat Sportive dhe Komitetin Olimpik Shqiptar”, nga i cili paguhen vetëm 4 (katër) punonjës. Punonjësit e tjerë paguhen nga fondi i KOKSH. (Aneks 18 – 18/3)Aneks 18 

Në lidhje me pretendimet për blerje pajisje, gjeni bashkëngjitur:

19.Raportin financiar dhe aplikimin për Aktivitete Speciale të COE (support and upgrade NOC IT Equipment), realizuar nga KOKSH për periudhën 2017 – 2018 në lidhje me pajisjet elektronike të blera për përmirësimin dhe pasqyrimin e punës së KOKSH, të firmosur nga vetë z.Bezhani. (Aneks 19 – 19/3) Aneks 19

Në lidhje me pretendimet për blerjen me kartën e debitit të KOKSH gjeni bashkëngjitur:

20.Tabelën e detajuar të përdorimit të kartës së KOKSH (format A3, Aneks 20 – 20/3)Aneks 20

Referuar kësaj tabele sipas indeksit numëror, bashkëngjitur janë të gjitha faturat justifikuese për shpenzimin e bërë. Meqenëse shpenzimi është bërë me kartën e KOKSH, referenca është vendosur me kodin K1 – K105.

Ju informojmë se për çdo projekt, që financohet nga CIO (Komiteti Olimpik Ndërkombëtar) dhe COE (Komiteti Olimpik Europian), bëhet nga KOKSH raport financiar dhe teknik. Sikurse mund të shikoni në Raportet Financiare të Aktiviteteve të KOKSH, të bashkëngjitura, ato janë krejtësisht të detajuara.

21.Gjithashtu sqarojmë se fondet e KOKSH (financime të CIO dhe COE) auditohen nga Solidariteti Olimpik. Auditimi i fundit është bërë në vitin 2016. Gjeni bashkëngjitur shkresën konfidenciale nga shefja e Financës së Solidaritetit Olimpik. (Aneks 21)Aneks 21

22.Veprimtaria financiare e KOKSH, auditohet çdo vit, nga auditues të jashtëm. Bashkëngjitur gjeni Raportet e auditimit nga shoqëria “Lireng Auditing”, për vitet:      

 • Raport auditimi i pasqyrave financiare të vitit 2016 (Aneks 22a – 22a/4)Aneks 22a
 • Raport auditimi i pasqyrave financiare të vitit 2017 (Aneks 22b – 22b/2)Aneks 22b
 • Raport auditimi i pasqyrave financiare të vitit 2018 (Aneks 22c – 22c/30)Aneks 22c

Raporti i auditimit të pasqyrave financiare të vitit 2018 është miratuar në datë 21 Shtator 2019, nga Asambleja vjetore e KOKSH.

23.Pavarësisht pretendimeve të z.Bezhani, ju informojmë se të gjitha dokumentat i janë vënë në dispozicion. Pretendimet z.Bezhani i ka paraqitur edhe në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e cila i ka quajtur të pabazuara në ligj. Gjeni bashkëngjitur Vendimin e Gjykatës. (Aneks 23 -23/4)Aneks 23  

KOKSH mbetet i hapur për çdo sqarim që mund të kërkohet.

 

Sekretar i Përgjithshëm                                                                  

Stavri BELLO