Archive for October, 2014

Jurgen Uldedaj, medalje bronzi ne Europian

Presidenti i Komitetit Olimpik Kombetar Shqiptar z. Viron Bezhani priti sot ne zyrat e KOKSH ekipin e boksit te te rinjve qe moren pjese ne Kampjonatin Europian te Bioksit per te Rinj, ne Zagreb.Ne baze te shortit, dy boksieret shqiptar Jurgen Uldedaj dhe Rexhildo Zeneli kane hyre ne 8-teshen e pare, ne nje pjesemarrje prej mbi […]

Projekti “SPORTI dhe EDUKIMI”

  Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar mbështet me këtë projekt sportistët që të kombinojnë performancën e lartë sportive me edukimin duke i dhënë përgjigje pyetjes : “Si munden sportistët  më të mirë të bashkojnë arritjet sportive të nivelit të lartë me arsimin dhe  karrierën,  për të realizuar kalimin e tyre nga sporti në tregun e punës, […]

Kosova tashme pjese e Familjes Olimpike, pasi merr zyrtarisht njohjen e perkoheshme te Komiteti Olimpik Nderkombetar

Dje Komiteti Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndekombetar (IOC) ne mbledhjen e tij te dates 22.10.2014 ka shqyrtuar dosjen per njohjen e Komitetit Olimpik te Kosoves. Komiteti Ekzekutiv i IOC ka vleresuar se kriteret per njohje ne baze te Kartes Olimpike jane plotesuar nga Komiteti Olimpik i Kosoves. Keto perfshijne kriteret sportive dhe teknike, ashtu si dhe […]

Filluan regjistrimet për Kursin 3 ditor për Administratorë Sportivë / 12-14 Nëntor 2014

Kurs për Administratorë Sportivë (3 ditorë) Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar, në vijimësi të angazhimit të tij për zhvillimin e kapaciteteve njerëzorenëpërmjet trajnimit, me synim përmirësimin me njohuri, të burimeve njerëzore që operojnë në fushën e sportit apo japin kontribut në Federatat ose Shoqatat/Klubet Sportive, do të realizojë kursin e tretë për Administratorët Sportivë për vitin 2014. Kursi III […]

DEKLARATE

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar dënon aktet e dhunës të shfaqura në stadiumin “Partizani” të Beogradit, ku u luajt ndeshja eliminatore e Kampionatit Europian të Futbollit midis përfaqësuesve të Serbisë dhe Shqipërisë. Skena të tilla dhune janë të papranueshme në sport dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me “Fair Play” aq të nevojshëm sot në mjediset […]

Prezantohen sportistet perfitues te programit Bursa Olimpike per Sportiste “Rio 2016”

Prezantohen Sportistet qe do te perfitojne Bursen Olimpike “Rio 2016”Sot, datë 02 Tetor 2014, në zyrat e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar u shpallën zyrtarisht sportistët që do të përfitojnë nga projekti i Bursave Olimpike “Rio 2016” dhe gjithashtu u bë nënshkrimi i kontratave nga sportistët përfitues, Federatave përkatëse dhe KOKSH. Të pranishëm në ceremoni ishin […]