Lojerat Olimpike Rinore “Buenos Aires 2018”

Edicioni i 3-te i Lojerave Olimpike Rinore. Lojerat Olimpike Rinore jane ADN e cdo sportisti te ri i cili deshiron te jete nje dite nje Olimpist. Lojrat Olimpike Rinore në Buenos Aires 2018 janë edicioni i tretë i Olimpiadës Rinore Verore, një eveniment i madh ndërkombëtar në të cilin kultura dhe edukimi janë gjithashtu të një […]

Sistemi i Kualifikimit per LOR “Nanjing 2014”

SISTEMI I KUALIFIKIMIT SIPAS SPORTEVE PER LOJRAT OLIMPIKE RINORE “Nanjing 2014” Ne kuader te zhvillimit te Edicionit te dyte te Lojrave Olimpike Rinore Verore (LOR) te cilat do ti mirepresi qyteti kinez i Nanjing ne vitin 2014 (i shpallur qyteti fitues ne Sesionin e 122 te IOC ne Vankuver ne vitin 2010), Federatat Nderkombetare respektive te […]

LOJRAT OLIMPIKE RINORE 2014 Verore – Edicioni 2-te

  SISTEMI I KUALIFIKIMIT SIPAS SPORTEVE PER LOJRAT OLIMPIKE RINORE “Nanjing 2014” Atletike – Athletics / Boks – Boxing / Badminton -Batminton / Ciklizem – Cycling / Skerme – Fencing / Gjimnastike – Gymnastic / Mundje – Wrestling / Not – Swimming / Vozitje– Rowing / Beach Volley – Volejboll ne rere / Judo – Xhudo / Shooting – Qitje / Tenis – Tennis / Ping Pong – Table Tennis / Peshengrtije – Weightlifting / Taekwondo – […]

LOR ose YOG – Cfare jane dhe Vizioni i tyre

LOJERAT OLIMPIKE RINORE Vizioni Vizioni i Lojerave Olimpike Rinore eshte te frymezoje te rinjte ne mbare boten te marrin pjese ne sport dhe te adoptojne e te jetojne sipas vlerave Olimpike. Gjate sesionit te saj ne Guatemale ne Korrik 2007, IOC vendosi te krijoje nje event te ri sportiv per te edukuar, perfshire dhe ndikuar […]

Edicioni i 1-re i Lojrave Olimpike Rinore Dimerore 2012, Insbruk – Austri

SOT CEREMONIA E HAPJES SE
Edicionit 1-re TE LOJRAVE OLIMPIKE RINORE DIMERORE
Një ngjarje e veçantë sportive me një frymë festivali!

Nga 13 deri në 22 Janar 2012 Insbruk dhe Seefeld do jenë mikpritësit e Lojërave të para Olimpike Rinore Dimërore, me pjesëmarrjen e 1058 sportistëve të moshës 14 deri 18 nga mbi 70 vendeve, të cilët do të konkurrojnë në 63 gara sportive, së bashku me të rinj vendas të cilët do t’i bashkangjiten një Programi Kulturor dhe Edukativ, unik në llojin e tij. Ideja prapa kësaj përzierje të sportit dhe kulturës është mbështetja e të rinjve në zhvillimin e tyre personal dhe sportiv, si dhe të rrisë interesin e tyre në vlerat Olimpike.