Olympic Solidarity Programmes 2017-2020

OLYMPIC SOLIDARITY World programmes 2017-2020 Athletes Olympic Scholarships for Athletes – Winter Olympic Scholarships for Athletes – Summer  Team Support Grant Continental Athlete Support Grant  Youth Olympic Games – Athlete Support Athlete Career Transition Refugee Athlete Support Coaches Technical Courses for Coaches Olympic Scholarships for Coaches  Development of National Sports System NOC Management and Knowledge […]

Kurs për Administratorë Sportivë (3 ditor)

Kurs për Administratorë Sportivë (3 ditor) Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar, vijon angazhimin e tij për zhvillimin e kapaciteteve njerëzore nëpërmjet trajnimit, me synim përmirësimin me njohuri, të burimeve njerëzore që operojnë në fushën e sportit apo japin kontribut në Federatat ose Shoqatat/Klubet Sportive. Në përmbushje të këtij qëllimi, KOKSH ka planifikuar të zhvillojë tre Kurse për Administratorë Sportivë deri në […]

Tre sportiste do te perfitojne nga Bursat Olimpike per Lojerat Olimpike Dimerore Pyeongchang 2018

BURSAT OLIMPIKE DIMËRORE Në ambientet e KOKSH u zhvillua ceremonia e  nënshkrimit të Bursave Olimpike Dimerore për sportistët që synojnë pjesëmarrjen në Lojërat e ardhshme Olimpike Dimërore PYEONGCHANG 2018. Programet e bursave u nënshkruan me sportistët: Erjon Tola, Suela Mëhilli Marsel Biçoku Lojërat Olimpike dimërore janë më përzgjedhëse në disiplinat sportive ndaj dhe përfaqësimi i […]

Seanca permbyllese e ASMC 3 – Mbrojtja e projekt temave te pjesemarresve

2 Dhejtor 2016 Në kuadër të përmirësimit dhe zhvillimit të burimeve njerëzore në sport dhe sidomos atë në fushën e menaxhimit të organizatave sportive Olimpike, Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar pëmbylli me sukses Kursin e tretë të Avancuar mbi Menaxhimin Sportiv (ASMC 3). Pjesëmarrësit nga organizata sportive të ndryshme  realizuan mbrojtjen e Projekt-temes duke konkretizuar njohuritë […]

Teste Doping perpara vajtjes ne Baku 2015

Sot ne date 8 Maj 2015, ne prag te pjesemarrjes se Shqiperise ne Lojerat Europiane “Baku 2015”, KOKSH i ka kerkuar  Komisionit Kombetar Antidoping qe funksionon brenda Ministrise se Arsimit dhe Sporteve qe te kryeje 6 teste per sportistet qe do te marrin pjese ne keto Lojera. KOKSH i ka paraqitur lisen e Ekipit pjesemarres dhe perzgjedhja e sportisteve do te […]

WADA nxjerr dy udhezime qe marrin fuqi te menjehereshme

WADA releases two Guidelines taking effect immediately – hGH and GC-C-IRMS Montreal, January 30, 2014 Dear Stakeholders, hGH WADA releases version 2.0 of the Guidelines for the application of the human Growth Hormone (hGH) Isoform Differential Immunoassays for detection of doping with human Growth Hormone in sport . This new version of the Guidelines reflects the revised […]