IOC perzgjedh PyeongChang si qytetin prites te Lojrave Olimpike Dimerore 2018

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dje përzgjodhi PyeongChang (Republika e Koresë) si qyteti mikpritës i Lojërave Olimpike Dimërore në 2018 XXIII, gjatë sesionit e tij të 123 në Durban, Afrika e Jugut. PyeongChang fitoi në raundin e parë të votimit me 63 vota, kundër Munich (25 vota) dhe Annecy (7 vota).
Përpara nënshkrimit të kontratës së qytetit pritës, i cili përcakton të drejtat ligjore, tregtare dhe financiare dhe detyrimet e IOC, Qyteti Pritës dhe Komiteti Olimpik Kombëtar të vendit pritës në lidhje me Lojrat Olimpike, Presidenti i IOC Zhak Rozhe përgëzoi ekipin e PyeongChang që fituan votat dhe vlerësoi cilësi të lartë të dosjen e tyre të prezantimit përfundimtar.

pyeonchang Olympic city
“PyeongChang paraqiti një projekt të fortë dhe frymëzues që gëzon mbështetje masive nga qeveria dhe publiku,” tha Rozhe përpara konferencës për shtyp që pasoi ceremoninë e shpalljes. “Unë kam besim se PyeongChang do të ofrojë angazhimin e saj të plotë dhe do të presë në mënyrë të shkëlqyer Lojërat në 2018.”
Presidenti i IOC gjithashtu falenderoi qytetet e tjera kandidate: Munich (Gjermani) dhe Annecy (Francë) për përpjekjet e tyre dhe cilësinë e kandidaturave të tyre.
Rozhe tha: “Projekti frymëzues i PyeongChang e përcakton të ketë zemrën e Lojrave Olimpike Dimërore mposhtjen në male. Projekti i Koresë së Jugut do të lerë një trashëgimi të madhe ndërsa PyeongChang do të bëhet një qendër e re sporteve dimërore në Azi, duke mundësuar sportistët dhe gjeneratat e reja për ushtrimin e sporteve dimërore në shtëpi, të ekspozuar ndaj vlerave Olimpike të Miqësisë, Ekselencës dhe Respektit, dhe ndjekjen e ëndrrës së tyre Olimpike. Unë përgëzoj PyeongChang. IOC pret bashkëpunim me ta gjatë shtatë viteve të ardhshme. “

Print Friendly

Comments are closed.