Lojerat Mesdhetare – Tarragona 2018

 

KALENDARI I GARAVE “Tarragona 2018 – Version i modifikuar ne Maj 2018

 

Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018, Edicioni i XVIII

Komiteti Ndërkombëtar i Lojërave Mesdhetare( ICMG) zgjodhi Tarragonën si qytetin mikpritës të Lojërave Mesdhetare në 2018. Lojërat do të zhvillohen nga 22 Qershor deri më 1 Korrik 2018 në 16 zona të dedikuara dhe do të përfshijë 33 disiplina sportive, 4.000 sportistë nga 26 kombësi të ndryshme, 1.000 gjyqtarë dhe përfaqësues ndërkombëtarë, 1.000 gazetarë, 3.500 vullnetarë dhe më shumë se 150.000 spektatorë.

VLERAT OLIMPIKE DHE SOCIALE: Lojërat Mesdhetare nuk janë vetëm një ngjarje e transformimit shoqëror dhe e projeksionit ndërkombëtar, por edhe një mundësi për të qenë më shumë se një ngjarje sportive: një urë lidhëse në Mesdhe, bazuar në solidaritet dhe harmoni. Si ngjarje sportive ndërkombëtare, Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018 ofrojnë një mundësi unike për të projektuar një imazh të bashkimit midis kulturave, feve dhe popujve të ndryshëm të Mesdheut, duke dërguar një mesazh paqeje, harmonie dhe solidariteti.

MISIONI I LOJËRAVE: Të edukojë qytetarët/ pjesëmarrësit me vlerat dhe shpirtin e Lojërave Mesdhetare: solidaritetin, paqen, respekt, diversitet, edukimin, shëndetin dhe qëndrueshmërinë.

 

Manualet teknike te sporteve ne programin Lojerave Mesdhetare Tarragona 2018

MT ENG Golf MT ENG Handball MT ENG Judo MT ENG Karate MT ENG Swimming MT ENG Shooting MT ENG Table Tennis MT ENG Taekwondo MT ENG Volleyball MT ENG Weightlifting MT ENG Wrestling MT ENG Archery MT ENG Athletics MT ENG Basketball 3×3 MT ENG Beach Volleyball MT ENG Boxing MT ENG Cycling MT ENG Football

Print Friendly

Comments are closed.