Lojerat Olimpike Rinore “Buenos Aires 2018”

Edicioni i 3-te i Lojerave Olimpike Rinore. Lojerat Olimpike Rinore jane ADN e cdo sportisti te ri i cili deshiron te jete nje dite nje Olimpist.

Lojrat Olimpike Rinore në Buenos Aires 2018 janë edicioni i tretë i Olimpiadës Rinore Verore, një eveniment i madh ndërkombëtar në të cilin kultura dhe edukimi janë gjithashtu të një rëndësie të madhe si traditë e Lojrave Olimpike Verore. Këto Lojëra do të mbahen më 6-18 tetor 2018 në Buenos Aires, Argjentinë ku do të garojnë 3834 sportistë në 32 sporte dhe 241 gara sportive. Do të jenë Lojërat e para Olimpike Verore për të Rinj që do të mbahen jashtë Azisë dhe Lojrat e para Rinore për verën ose dimrin që do të mbahen jashtë Euroazisë. Gjashtë oferta u dërguan fillimisht për Lojërat Olimpike Verore të 2018-ës. Buenos Aires konfirmoi ofertën e tyre në shtator 2011. Më 13 shkurt 2013, IOC përzgjodhi Buenos Aires si një nga tre Qytetet Kandidate për Lojrat Olimpike Verore për të Rinj 2018. Stema zyrtare e Olimpiadës Verore të Verës 2018 u prezantua në korrik 2015, tre vjet para Lojërave. Emblema pasqyron diversitetin e Buenos Aires dhe është frymëzuar nga ngjyrat e gjalla të qytetit, kulturën eklektike, arkitekturën ikonike dhe lagjet e shumta që përbëjnë kryeqytetin argjentinas.

Sistemi i kualifikimit sipas disiplinave sportive:

ATLETIKE – athletics

BOKS -boxing

JUDO – judo

MUNDJE – wrestling

NOT – swimming

PESHENGRITJE – weightlifting

QITJE – shooting

TAEKWONDO – wtf

 

Print Friendly

Comments are closed.