Munich 1972

DATAT

26/08 – 11/09

VENDI

Gjermania (GER)

ATLETËT

5

Përshkrim

Mynihu 1972 është edicioni i 20-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 1-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 7.134 atletë nga 121 vende të ndryshme. Një total prej 28 sportesh u organizuan, të shpërndara në 195 ngjarje. Ky vit u shënua gjithashtu nga një sulm i tmerrshëm nga 8 terroristë palestinezë në fshatin Olimpik, duke vrarë 17 persona (11 izraelitë, 5 terroristë dhe 1 polic).
Më shumë informacion në lidhje me Lojërat: www.olympics.org
Datat e Lojërave Paraolimpike: 02/08- 11/08

1972 Munich

Bëhuni një partner olimpik

Lajme

Më shumë rreth lojërave

MË SHUMË RRETH...