Automobil

Prezantimi​

Gara me motor është një sport ku shoferët më në fund garojnë kundër njëri-tjetrit për të pasur rezultatin më të mirë ose për të përfunduar të parët gjatë garës. Konkurrencat ndryshojnë në varësi të llojit të automjetit, terrenit dhe gjithashtu llojit të garës (shpejtësia në qark, tubimi, pista e kalimit).
Janë 6 divizione të njohura për gara:
– Qarku i Asfaltit (Asphalt Circuit)
– Qarku i tokës dhe borës (Land and Snow Circuit)
– Rally dhe jashtë rrugës (Rally and Off Road)
– Përshpejtimi (Acceleration)
– Shpejtësia e pastër (Pure Speed)
– Të ndryshme (Hill Climbing, Truck Racing and Drift)
Sporti i njohur nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar

Federata

Emrin

Automobile Club Albania – ACA

Adresë

Rruga Ismail Qemali 30, Tirana 1019

President
Sekretar i Përgjithshëm

x
x

ZBULONI PROJEKTET TONA

Sporte të Tjera​​​

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE