Basketboll

Prezantimi​

Basketbolli është një sport me top që luhet në ekipe me 5 atletë (ose 3 atletë për disiplinën 3×3 Basketboll).
Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të Berlinit në 1936 (dhe Montreal në 1976 për disiplinën e grave).

Disiplinat zyrtare:
Basketboll : Burra, Gra
3×3 Basketboll (disiplina e re – Tokyo 2020) : Burra, Gra 

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Basketbollit (FSHB)

Adresë

Rruga Xhorxh Bush, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Avni PONARI
Z. Korab LLAZANI

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS

Sporte të Tjera​

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE

MË SHUMË RRETH...