Gjuajtje me Hark

Prezantimi

Gjuajtja me hark është një nga sportet më të vjetra në botë. Karakterizohet si një sport i saktësisë dhe përqendrimit qëllimi i të cilit është të gjuaj një shigjetë në qendër të një shënjestër me një hark.
Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të Parisit në 1900 (dhe Atlanta në 1996 për disiplinën e Grave).

Disiplinat zyrtare :
Individuale (Raundi Olimpik – 70m): BURRA, GRA
Skuadra (Raundi Olimpik – 70m):  GRA
Ngjarja e Skuadrës së Përzier (disiplina e re për Tokyo 2020)

Federata

Emrin

Shoqata Shqiptare e Harkut (SSHH)

Adresë

Tirana, Albania

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Vojo MALO
Z. Kliton MUÇA

Zbuloni lojërat e radhës

Sporte të Tjera

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

swimming albania

Noti

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE

MË SHUMË RRETH...