Mundje

Prezantimi

Mundja është një sport luftarak dhe gjithashtu një nga sportet më të vjetra në botë. Ekzistojnë 2 disiplina të ndryshme olimpike. Me rastin e lojërave mesdhetare në plazh të Patras 2019, Shqipëria mori pjesë në veprimtarinë e mundjes në plazh (jo disiplina olimpike)
Ky sport ka qenë në programin e Lojërave Olimpike Verore Moderne që nga fillimi në 1896 (me Mundjen Greko-Romake të parë)

Disiplinat zyrtare:
Mundje Greko-Romake (BURRA) : -55kg, 55-60kg, 60-66kg, 66-74kg, 74-84kg, 84-96kg, 96-120kg
Mundje e lirë (BURRA) : -55kg, 55-60kg, 60-66kg, 66-74kg, 74-84kg, 84-96kg, 96-120kg
Mundje e lirë (GRA) : -48kg, 48-55kg, 55-63kg, 63-72kg

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Mundjes (FSHM)

Adresë

Rruga “Liman Kaba” Nr. 100
Parku Olimpik, 1000 Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Martin BIBA
Z. Sahit PRIZRENI

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE

MË SHUMË RRETH...