Shahu

Prezantimi​

Shahu është një lojë strategjike dhe një sport cerebral. Njihet gjithashtu si një nga lojërat më të vjetra në botë. Ky sport kundërshton 2 lojtarë në një bord të quajtur tabelë shahu. Qëllimi është që të sulmojë Mbretin e kundërshtarit të tij dhe që ai të mos jetë më në gjendje të mbrojë veten (Checkmate). Federata Ndërkombëtare e Shahut organizon “Olimpiadat e Shahut” çdo vit.
Sporti i njohur nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Shahut (FSHSH)

Adresë

Rruga “Liman Kaba”, Parku Olimpik
Tirana, ALBANIA

President
Sekretar i Përgjithshëm

Mr. Erald Dervishi
Ms. Majlinda Pilinci

ZBULONI PROJEKTET TONA

Sporte të Tjera​​​​

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE