Skive

Prezantimi

Sot, Shqipëria merr pjesë në Lojërat Olimpike Dimërore vetëm përmes disiplinave të skive. Ekzistojnë 5 disiplina të ndryshme. Për secilën ngjarje, ne kemi kategorinë e Burrave dhe Grave.
Vullneti ynë është të zhvillojmë sporte të tjera dimërore për vitet që vijnë si dëborë, hokej mbi akull ose patinazh.
Ky sport ka qenë zyrtarisht në programin e Lojërave Olimpike Dimërore në Garmisch-Partenkirchen 1936.

Disiplinat zyrtare të Pyeongchang 2018:
Skijim alpin: Alpine Combined, Downhill, Giant Slalom, Salom, Super-G, Alpine Team Event (mixed)
Ski në stil të lirë : Aerials, Moguls, Ski Cross, Ski Halfpipe, Ski Slopestyle
Kërcim në ski : Large Hill individual (vetëm burra), Normal Hill individual, Team (vetëm burra)
Kombinuar Nordik (Skijim ndër-vend + Kërcim në ski – vetëm burra) : Individual Gundersen Large Hill/10km, Individual Gundersen Normal Hill/10km, Team Gundersen Large Hill/4x5km

Ski ndër-vend (BURRA)
15km Free, 15km+15km Skiathlon, 4x10km Relay, 50km Mass Start, Sprint Classic, Team Sprint Free

Ski ndër-vend (GRA)
10km Free, 7.5km+7.5km Skiathlon, 4x5km Relay, 30km Mass Start, Sprint Classic, Team Sprint Free

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Skive (FSHS)

Adresë

Ish Kompleksi “Dinamo”, Rruga ” Liman Kaba”, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

x
x

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS

Sporte të Tjera

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...