Sportet Universitare

Prezantimi​​

Sportet universitare promovojnë praktikimin e sporteve në nivelin amator brenda mjedisit universitar dhe në të gjithë botën. Federata Ndërkombëtare e Sporteve Universitare organizon çdo vit Lojërat Universitare (verë dhe dimër), Kampionatet Universitare dhe në vitin 2020 Federata organizoi për herë të parë eSports Challenge Football (konkurs online në lojën FIFA20). Ka edhe 4 kupa universitare në disiplinat: 3×3 basketboll, sporte luftarake, futboll dhe shtatë Rugby.
Shoqata e njohur nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC)

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Sportit Universitar – FSHSU

Adresë

Rruga “Liman Kaba”, Parku Olimpik, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Besnik VELIU
Z. Holtjon ORHANI

ZBULONI PROJEKTET TONA

Sporte të Tjera​​

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE