Taekwondo

Prezantimi

Taekwondo është një sport luftarak por mbi të gjitha një art ushtarak korean. E quajtur ndryshe “mënyra e goditjes dhe grushtimit”, atletët garojnë duke shkelur njëri-tjetrin nga koka në brez dhe duke qëndruar në këmbë.
Ky sport ka qenë në programin olimpik që nga Lojërat Olimpike Verore të Sidneit në vitin 2000.

Disiplinat zyrtare:
Taekwondo BURRA : 58 kg, 58-68 kg, 68-80 kg, + 80 kg
Taekwondo GRA : 49 kg, 49-57 kg, 57-67 kg, + 67 kg

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Taekwondo

Adresë

Rruga Grigor Heba, Nr. 100 (ish kompleksi Dinamo), Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Genti MALKO
Z. Arben MARKAJ

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS​

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

MË SHUMË RRETH...