Anti-Doping

antidoping-analyse

Me pak fjalë

Që nga viti 1999, Agjensia Botërore e Anti-Dopingut (WADA) ka promovuar dhe bashkërenduar veprime për të luftuar dopingun në sport. Orientuar nga vlerat e Integritetit, Përgjegjësisë dhe Përsosmërisë, qëllimi i tij është mbi të gjitha të zhvillojë një botë pa doping për të gjithë sportistët.

Komiteti Olimpik Kombëtar i Shqipërisë është i përkushtuar të respektojë Kodin Botëror Anti-Doping dhe të zbatojë rregullat e tij në vend me ndihmën e Organizatës Kombëtare Anti-Doping të Shqipërisë (agjensi bashkangjitur Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë)

Lista e Ndaluar

Yeardo vit WADA publikon listën e substancave të ndaluara në 3 kategori:

 • Substancat dhe metodat e ndaluara përgjithmonë (brenda dhe jashtë konkurrencës)
 • Substancat e ndaluara në konkurrencë
 • Substancat e ndaluara në sporte të caktuara

Këto lista mund t’i gjeni në faqen e internetit AMA në anglisht dhe frëngjisht këtu

Organizata Kombëtare e Anti-Doping gjithashtu i bën këto lista në dispozicion në gjuhën shqipe këtu

Në rast sëmundjesh ose dëmtimesh që sjellin trajtimin që përmbajnë substanca të ndaluara, atletët kanë mundësinë që të kërkojnë një përjashtim për përdorim terapeutik. Ky autorizim mund të lëshohet vetëm nga Organizata Kombëtare Anti-Doping ose Federatat Ndërkombëtare.

Shqip
Anglisht

Kontaktet WADA

 • Agjensia Botërore e Anti-Dopingut – Evropë (Zyra Rajonale)
  Drejtori, Zyra Evropiane dhe Marrëdhëniet me Federatat Ndërkombëtare : Z. Sébastien GILLOT
  Adresë : Maison du Sport International, 54 Av. de Rhodanie, 1007 Lausanne, Suisse
  Phone : +41 21 343 4340 / Fax : +41 21 343 4341
 • Organizata Kombëtare Anti-Doping e Shqipërisë
  Adresë : Organizata Kombëtare Antidoping Rruga « Liman Kaba » Parku Olimpik, Tirana, Albanie
  E-mail: albanianado@gmail.com / violeta.shqevi@arsimi.gov.al

Lajme

më shumë rreth anti-dopingut

MË SHUMË RRETH...