Atlanta 1996

DATAT

19/07- 04/08

VENDI

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (USA)

ATHLETES

7

Përshkrim

Atlanta 1996 është edicioni i 26-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 3-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.318 atletë nga 197 vende të ndryshme. Një total prej 37 sportesh u organizuan, të shpërndara në 271 ngjarje. Kjo është hera e parë që të gjithë Komitetet Olimpike Kombëtare të njohura ishin të pranishëm në Lojëra. Fatkeqësisht, ky vit u shënua gjithashtu nga një sulm terrorist me bombë në Parkun Olimpik, duke vrarë 2 persona dhe duke plagosur 110.
Më shumë informacion në lidhje me Lojërat: www.olympics.org
Datat e Lojërave Paraolimpike: 16/08- 25/08

1996 Atlanta

Bëhuni një partner olimpik

Lajme

Më shumë rreth lojërave

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...