Pescara 2009

DATAT

25/06 – 05/07

VENDI

Italia (ITA)

ATLETËT

151

MEDALJET

đŸ„‡ x2  / đŸ„ˆ x4

PĂ«rshkrim

Pescara 2009 është edicioni i 16-të i Lojërave Mesdhetare dhe pjesëmarrja e 7-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 3,368 atletë nga 23 vende të ndryshme. Gjithsej u organizuan 28 sporte. Ky edicion ishte shumë i veçantë! Për herë të parë, sportet me aftësi të kufizuara, noti dhe atletika, janë shtuar në programin e Lojërave. Programit i janë shtuar edhe një sport tjetër: Uji i skive (nuk kishte asnjë ngjarje me hark për këtë edicion). Të gjitha medaljet u fituan në Peshëngritje:
– Erkand QERIMAJ (77 kg), njĂ« ar dhe njĂ« argjend
– Romela BEGAJ (58 kg), njĂ« ar dhe njĂ« argjend
– Briken CALJA (69 kg), njĂ« argjend
– Ervis TABAKU (85 kg), njĂ« argjend

Më shumë informacion në lidhje me rezultatet e Lojërave: www.cijm.org

2009 Pescara

Sportistët tanë

Heronjtë tanë mesdhetarë

Bëhuni një partner olimpik

Lajme

Më shumë rreth lojërave

MË SHUMË RRETH...