Hendboll

Prezantimi

Hendboll është një lojë kolektive me top që luhet me dorë. Loja kundërshton 2 skuadra me 7 atletë në një fushë drejtkëndëshe dhe qëllimi i tyre është të shënojnë gola në kampin e kundërshtarit.
Ky sport ka qenë në programin olimpik që nga Lojërat Olimpike Verore të Mynihut në 1972 (dhe Montreal 1976 për ngjarjen e Grave).

Disiplinat zyrtare:
BURRA: 12 Turne Ekipesh
GRA: 12 Turne Ekipesh

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Hendbollit (FSHH)

Adresë

Rruga”Gjergi Legisi”, Nr.248, Laprake, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Nesim JAHOLLARI
Z. Armand CAKALLI

zbuloni projektet tona

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...