Xhudo

Prezantimi

Xhudo është një sport luftarak i quajtur gjithashtu mundje japoneze. Dy atletë garojnë në një luftim trup me trup dhe qëllimi i tyre është që ta bëjnë kundërshtarin e tyre të bjerë në tokë dhe mbi shpinën e tij.
Ky sport ishte i pranishëm që nga Lojërat Olimpike Verore të Tokios në 1964 (dhe 1992 në Lojërat e Barcelonës për ngjarjet e Grave)

Disiplinat zyrtare:

Xhudo BURRA :
-60 kg
60-66 kg (pesha gjysmë e lehtë)
66-73 kg (pesha e lehtë)
73-81 kg (pesha e gjysmës së mesme)
81-90 kg (pesha e mesme)
90-100 kg (pesha gjysmë e rëndë)
+ 100 kg (pesha e rëndë)

Xhudo GRA :
-48 kg (Pesha Extra-Lehta)
48-52 kg (Pesha gjysmë e lehtë)
52-57 kg (Pesha e lehtë)
57-63 kg (Pesha gjysmë e mesme)
63-70 kg (pesha e mesme)
70-78 kg (pesha gjysmë e rëndë)
+ 78 kg (pesha e rëndë)

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Judos (FSHJ)

Adresë

Rruga Grigor Heba , Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Muhamet HARIZI
x

zbuloni lojërat e radhës

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...