Noti

Prezantimi

Noti ka qenë i pranishëm në civilizimin tonë për një kohë shumë të gjatë, por vetëm në shekullin e 19-të u konsiderua një sport. Në programin Olimpik mund të gjejmë 3 disiplina të lidhura ngushtë me notin. Ekziston edhe noti i sinkronizuar dhe ujori.
Ky sport ishte i pranishëm që nga fillimi i Lojërave Olimpike Moderne në 1896 (dhe 1912 në Lojërat e Stokholmit për ngjarjet e Grave)

Disiplinat zyrtare:
– Not maratonë: Maratonë – 10 km
– Zhytja: Platforma 10m, Trampolinë 3m, Platforma zhytëse e Sinkronizuar 10m, Trampolinë Sinkronizimi 3m
– Noti:

100 metra shpinë, 200 metra shpinë
100 metra goditje në gji, 200 metra në gji
100 metra flutur, 200 metra flutur
50m stil i lirë, 100m stil i lirë, 200m stil i lirë, 400m stil i lirë, 800m stil i lirë (vetëm femra) 1500m stil i lirë (vetëm burra)

200m individuale, 400m individuale
4x100m Stafetë stil i lirë, 4x200m Stafetë stil i lirë
Stafetë 4x100m Medley

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Notit (FSHN)

Adresë

Rruga “Liman Kaba”
Kompleksi Sportiv Dinamo, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Agim ÇIRAKU
Znj. Suela HAXHIJA

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS​

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...