Kanoe

Prezantimi

Kanoe është një sport i rrëshqitjes në ujë që praktikohet me ndihmën e një anijeje dhe një vozitje me një teh ose me dy tehe. Ka 2 disiplina të cilat janë kanoe dhe kajak. Ne mund t’i dallojmë nga format e tyre të ndryshme dhe mënyra se si sportisti duhet të pozicionohet.
Ky sport ishte i pranishëm që nga Lojërat Olimpike Verore të Berlinit në 1936.

Disiplinat zyrtare:
Canoe Slalom (ngjarjet e Tokyo 2020): Single kanoe, single kajak

Canoe Sprint (BURRA)
C-1 200m (Canoe Single), C-1 1000m (Canoe Single)
C-2 1000m (Canoe Double)
K-1 200m (Kayak Single), K-1 1000m (Kayak Single)
K-2 200m (Kayak Double), K-2 1000m (Kayak Double)
K-4 1000m (Kayak Four)

Canoe Sprint (GRA)
K-1 200m (Kayak Single), K-1 500m (Kayak Single)
K-2 500m (Kayak Double)
K-4 500m (Kayak Four)

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Kanotazhit (FSHK)

Adresë

Rruga ”Siri Kodra”, Njesia Bashkiake nr 8
1001 Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

x
x

zbuloni projektet tona

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...

MË SHUMË RRETH...