Boksi

Prezantimi

Boksi është një sport luftarak në të cilin dy kundërshtarë luftojnë me goditje duke përdorur doreza të mbushura.
Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të St Louis në 1904 (dhe Londrën në 2012 për disiplinat e grave).

Disiplinat zyrtare:
BURRA (10)

Light Fly Weight : 46 – 49kg
Fly Weight : up to 52kg
Bantam Weight : up to 56kg
Light Weight : up to 60kg
Light Welter Weight : up to 64kg

Welter Weight : up to 69kg
Middle Weight : up to 75kg
Light Heavy Weight : up to 81kg
Heavy Weight : up to 91kg
Super Heavy Weight : +91kg

GRA (3)
Fly Weight : 48 – 51kg
Light Weight : 57 – 60kg
Middle Weight : 69 – 75kg

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Boksit (FSHBo)

Adresë

Rruga Dervish Hima, Tirana

E-mail
Telefon
Website

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Florend KALIVOPULLI
x

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS

Sporte të Tjera​

LE TË EKSPLOROJMË PASIONIN TUAJ TË ARDHSHËM!​

Lajme

MË SHUMË RRETH SPORTEVE

MË SHUMË RRETH...