Peshëngritje

Prezantimi

Peshëngritja është një sport i fortë që përbëhet nga ngritja e peshave dhe është një nga sportet më të vjetra në botë. Sportisti vlerësohet nga dy lëvizjet e tij ose të saj: rrëmbimi dhe pastrimi dhe hovi.
Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga fillimi në 1896 (dhe Sidnei në 2000 për ngjarjet e Grave).

Disiplinat zyrtare:
Peshëngritje BURRA (8 kategori) : 56kg, 62kg, 69kg, 77kg, 85kg, 94kg, 105kg, +105kg
Peshëngritje GRA (7 kategori) : 48kg, 53kg, 58kg, 63kg, 69kg, 75kg, +75kg

Federata

Emrin

Federata Shqiptare e Peshëngritjes (FSHP)

Adresë

Rruga ” Liman Kaba”, Parku Olimpik, Tirana

President
Sekretar i Përgjithshëm

Z. Theodhor MASLLAVICA
Z. Edlir MEMAJ

ZBULONI LOJËRAT E RADHËS

Sporte të Tjera

Le të eksplorojmë pasionin tuaj të ardhshëm!

Lajme

Më shumë rreth sporteve

S2ABC Project

Sekretari i Përgjithshëm i KOKSH z.Gerti Shima, Kordinatore e Federatave...